Kategorie przepisów
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
                Filtruj przepisy
                Szukaj przepisu
                
                    
                         
                    
                    
                       Zwiń mnie
                      
                          Zwiń mnie                      
                    
                 
                
                  
                
            
        Kategorie przepisów
- Wszystkie kategorie
- Dania główne
- Dania świąteczne
- Desery i wypieki
- Dodatki do pieczywa
- Kolacje
- Na parze
- Napoje
- Pieczywo
- Przetwory
- Przyprawy
- Sałatki i surówki
- Śniadania
- Sosy
- Uroda
- Wegetariańskie
- Zupy
Wybierz składnik
- Wszystkie składniki
- Amaretto
- Ananas
- Anyż
- Arbuz
- Awokado
- Banan
- Banany
- Bataty
- Bazylia
- Biszkopty
- Biszkopty podłużne
- Bób
- Botwinka
- Brokuły
- Brzoskwinie
- Bulion
- Buraki czerwone
- Cebula
- Chilli
- Chrzan
- Ciasteczka oreo
- Ciecierzyca
- Cukier brązowy
- Cukier puder
- Cukinia
- Curry
- Cynamon
- Cytryna
- Czarna rzepa
- Czarnuszka
- Czekolada gorzka
- Czekolada mleczna
- Czerwona kapusta
- Czerwone porzeczki
- Czerwone wino
- Czosnek
- Czosnek granulowany
- Drożdże
- Dynia
- Fasolka szpargowa
- Feta
- Filet z indyka
- Filet z kurczaka
- Filet z kurczka
- Filety rybne
- Galaretka cytrynowa
- Gorzka czekolada
- Granat
- Grejpfrut
- Gruszki
- Grzanki
- Grzyby
- Grzyby suszone
- Herbatniki
- Herbatniki maślane
- Imbir
- Indyk
- Jabłka
- Jagod
- Jagody
- Jajka
- Jajko
- Jarmuż
- Jogurt grecki
- Jogurt naturalny
- Kakao
- Kalafior
- Kardamon
- Kawa ziarnista
- Kefir
- Kiełbasa
- Kiełbasa wiejska
- Kiwi
- Kminek
- Knedle
- Kolendra
- Koper włoski
- Koperek
- Kora cynamonu
- Kostki lodu
- Ksylitol
- Kumin
- Kurki
- Kurkuma
- Liść laurowy
- Lukier
- Majeranek
- Majonez
- Mak
- Mąka orkiszowa
- Mąka orkiszowa jasna
- Mąka pszenna
- Mąka razowa
- Mąka żytnia
- Makaron
- Makaron penne
- Makaron spaghetti
- Mandarynki
- Mango
- Mano
Gorąca czekolada
Czas przygotowania
Czas gotowania
Ilość porcji
 
                Gorąca czekolada, idealna na jesienne wieczory
Składniki
- czekolada gorzka (min 70%) - 100 g
- czekolada mleczna - 40 g
- mleko 3,2% - 250 ml
- śmietana słodka - 50 ml (1/2 MS)
- sól - szczypta
- cynamon - szczypta
Sposób wykonania
                                            Akcesoria
                                        
                                    
                                            Składniki
                                        
                                    
                                            Ilość
                                        
                                    
                                            Prędkość
                                        
                                    
                                            Czas
                                        
                                    
                                            Temp °C
                                        
                                    
                                            Uwagi
                                        
                                    
                                                                                                                                    czekolada gorzka (min 70%)
                                                                                                                                                                                czekolada mleczna
                                                                                                                            
                                    
                                                                                                                                    100 g 
                                                                                                                                                                                40 g
                                                                                                                        
                                    
                                             8                                        
                                    
                                             10 s                                        
                                    
                                            -                                        
                                    
                                            -                                        
                                    
                                                                                                                                    mleko 3,2%
                                                                                                                                                                                śmietana słodka
                                                                                                                                                                                sól
                                                                                                                                                                                cynamon
                                                                                                                            
                                    
                                                                                                                                    250 ml
                                                                                                                                                                                50 ml (1/2 MS)
                                                                                                                                                                                szczypta 
                                                                                                                                                                                szczypta
                                                                                                                        
                                    
                                             2                                        
                                    
                                            -                                        
                                    
                                             90                                        
                                    
                                            -                                        
                                    - Noże
                                            Noże 
- Miarka
                                            Miarka 
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, zmiksować z użyciem miarki MS- obroty 8, czas 10 s. Następnie dodać pozostałe składniki, gotować- obroty 2, temp. 90C.